Over

Garage en Bergingsbedrijf C. van Oosten vindt zijn oorsprong begin 1960, wanneer Co van Oosten als een van de compagnons van Bervo (vo) in Alphen aan den Rijn start als Simca dealer.

Ook was de BP benzine pomp met als een van de eerste credit kaarten in Alphen aan de Rijn, Gerard Douwstraat alom bekent.

Nadat Chrysler en later Talbot in één werden gesmolten tot PSA, later Peugeot, ging Co van Oosten verder in de Takel en Berging, waarmee in 1975 een start was gemaakt.

Tot medio 2005 was van Oosten een bekend gezicht in Alphen en omstreken, mede door het fenomeen aanbesteding, waarna om de twee jaar opnieuw moest worden gekeken of je wel of niet, en met welke investering, je aan het werk kon blijven in de berging en transport, in opdracht van verzekeringen op een laag pitje komen staan.

De meeste opdrachten voor berging en transport komen nu van garagebedrijven en particulieren.

Vooral transport in de breedste zin van het woord behoren nu tot de activiteiten. Dit varieert van auto’s tot boten en caravans. Hiernaast verzorgen wij ook, voor diverse bedrijven naast het transport ook koeriersdiensten.

In 2006 startte Bob van Oosten met personen vervoer (taxi) welke nu de meeste activiteit vindt in het verzorgen van kinderen naar diversen buitenschoolse opvang locaties.

Maar ook hebben diverse klanten de weg gevonden voor het laten verzorgen van ritten naar het vliegveld, maar ook naar ziekenhuizen wordt er regelmatig een beroep gedaan op deze taxi dienst. Sinds 2016 is het bedrijf overgedragen naar Joris van Oosten waarbij het familiebedrijf een nieuw hoofdstuk openslaat.

Kortom een van oorsprong Alphens bedrijf welke door enthousiast bezig te zijn voor vele bedrijven, maar ook particulieren een oplossing te hebben voor transport en vervoer.

Artikel 3e generatie